Cibulové sirupy
- Cibuľu a citrón si nakrájame na kolieska, pripravíme si napr.7 DCL pohár a začneme vrstviť. Najprv cibuľa, potom citrón a zaliať lyžicou medu...toto opakujeme, kým nemáme naplnený pohár. Zatvoríme a odložíme na teplé miesto, pokým sa nám nevytvorí šťava – sirup. Nakoniec precedíme a užívame...3 - 4 lyžice denne.
- Cibuľu nakrájame na drobno, zasypeme cukrom a dáme do chladničky.
- Karamelový čaj s cibuľou - je to vylepšená varianta cibulového čaju. Potrebujeme cibuľu, cukor, vodu, zázvor ( nemusí byť ). V hrnci si skaramelizujeme cca 6 PL kryštálového cukru, pomaly ho rozpúšťame, zoberieme studenú vodu a pridáme do cca pol hrnca ( začne bublať, striekať - znížime plameň a miešame, kým sa tvrdá hmota rozpustí ). Pridáme na pol prekrojenú cibuľu, za malú lyžičku nastrúhaného zázvoru a povaríme 15 minút.
Na záver by som pripomenula, že nakrájaná cibula je po 24.hodinách toxická!