Cukríky

 
Antibakteriálne, antiseptické a " antikašlíkové " cukríky
 

Budeme potrebovať: hrnček cukru - najlepšie hnedý, hrnček vody, 1 ČL vytlačeného citrónu, 1 ČL medu, 1/2 ČL mletého zázvoru, 1/4 ČL mletých klinčekov ( cca 7 - 8 klinčekov rodrviť ), práškový cukor na posypanie

Postup: Všetky suroviny, okrem práškového cukru  dáme do hrnca a za občasného miešania varíme, pokým dosiahneme " sirupovú " konzistenciu ( od zovretia to trvá cca 25 - 30 minút...to či je dostatočne tuhá hmota zistíme tak, že malou lyžičkou naberieme a kvapneme do vody..., ak zostane pevná kvapka, tak vypneme ). Na plech si dáme papier na pečenie a nakvapkáme hmotu do tvaru cukríkov ( môžeme hmotu naliať aj do formy alebo v rukách za horúca robíme gulôčky ) a posypeme práškovým cukrom. Necháme chvíľku odstáť a nakoniec cukríky poukladáme do krabičky ( najlepšie vystlanej papierom na pečenie ).